Υποψίες για τρομοκρατική επίθεση στο Μόναχο εκφράζει η γερμανική αστυνομία, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο, Olympia, στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου.

Η αστυνομία του Μονάχου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια του ή να αναζητήσουν καταφύγιο, καθώς δεν έχει λήξει ο συναγερμός που σήμανε μετά τους πυροβολισμούς που έπεσαν στο εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με τη σελίδα της αστυνομίας στο Facebook, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν 3 ενόπλους. Οι ίδιοι μάρτυρες πρόσθεσαν πως πυροβολισμοί ακούστηκαν τόσο σε γειτονικούς δρόμους, όσο και μέσα στο εμπορικό κέντρο Olympia.

Η αστυνομία της Βαυαρίας, με ανάρτησή της στο διαδίκτυο μετέδωσε τα εξής:

«Στις 17:50 αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την Αστυνομία για πυροβολισμούς στον κεντρικό δρόμο κοντά στο εμπορικό κέντρο Olympia και κατόπιν για συνέχεια των πυροβολισμών στο ίδιο το εμπορικό κέντρο.

Μάρτυρες αναφέρθηκαν σε τρία άτομα με όπλα. Για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία.

Η αστυνομία επιχειρεί με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της και με την υποστήριξη ειδικών μονάδων αλλά και μονάδων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό να συλληφθούν οι δράστες, η έρευνα για τους οποίους διεξάγεται εντατικά. Λόγω της ακόμη ασαφούς κατάστασης, παρακαλούμε όλους όσοι βρίσκονται στην πόλη να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν καταφύγιο στα πλησιέστερα κτίρια. Η λειτουργία των μαζικών μέσων συγκοινωνίας έχει για την ώρα διακοπεί».