Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε πιεστικά σήμερα τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερίσα Μέι να αρχίσει «σύντομα» διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε μια νέα κατάσταση, στην οποία το ΗΒ και η ΕΕ πρέπει να αντιδράσουν σύντομα. Θα σπεύσω να συνεργασθώ στενά μαζί σας και να πληροφορηθώ τις προθέσεις σας για αυτό το ζήτημα», ανέφερε ο Γιούνκερ σε επιστολή του προς την Μέι την οποία ανήρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος συνεχάρη σήμερα τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερίσα Μέι για την ανάληψη των καθηκόντων της, την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνει πεπεισμένη ότι η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης θα καταφέρει να οδηγήσει με επιτυχία την χώρα της, διαμέσου της διεξαγωγής διαπραγματεύσεων, στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βασιζόμενοι στις δημόσιες τοποθετήσεις που έχουμε ακούσει από τη νέα πρωθυπουργό, (η Τερίσα Μέι) σκοπεύει να συνεχίσει μια πορεία που θα συνάδει με την πορεία που πρότεινε ο πρόεδρος Ομπάμα» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.