«Τίποτε δεν μπορεί να πλήξει τη θέληση των Αμερικανών όταν είναι ενωμένοι, ούτε και η τρομοκρατία», τόνισε χθες ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του για την δέκατη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Στις δεκαετίες που θα έρθουν, οι Αμερικανοί θα επισκέπτονται τα μνημεία στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους την 11η Σεπτεμβρίου, θα αγγίζουν με τα δάχτυλά τους την πέτρα πάνω στην οποία θα είναι χαραγμένα τα ονόματά τους και θα αναπολούν τη ζωή που έζησαν», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, ο οποίος επισκέφτηκε και τα τρία σημεία των επιθέσεων στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον ξκαι την Πενσιλαβάνια.

«Στις επιτύμβιες στήλες του στρατιωτικού κοιμητηρίου του Άρλινγκτον και σε άλλες μικρές πόλεις στα τέσσερα σημεία της χώρας μας, θα αποτίουν φόρο τιμής σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν», συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Και θα γνωρίζουν ότι τίποτε δεν μπορεί να πλήξει τη βούληση των ΗΠΑ όταν είναι πραγματικά ενωμένες», υπογράμμισε ο Ομπάμα στο Κένεντι Σέντερ της Ουάσινγκτον.

«Θα θυμούνται ότι δεν είμαστε τέλειοι, αλλά η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και πως η δημοκρατία αυτή μας προσφέρει την ευκαιρία να τελειοποιήσουμε την ένωσή μας», τόνισε.

«Πολλά άλλαξαν από την 11η Σεπτεμβρίου για τους Αμερικανούς: γνωρίσαμε τον πόλεμο και την ύφεση, παθιασμένες αντιπαραθέσεις και διαφωνίες στο πολιτικό πεδίο», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

«Όμως σήμερα είναι σημαντικό να θυμόμαστε αυτά που δεν έχουν αλλάξει. Ο εθνικός μας χαρακτήρας δεν έχει αλλάξει, ούτε η πίστη μας στο Θεό και σε άλλα πράγματα», κατέληξε ο Μπαράκ Ομπάμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.