Η οργάνωση Leave.EU, που προασπίζεται την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορήθηκε σήμερα ότι θέλει να εκμεταλλευτεί με «άτιμο» τρόπο το μακελειό με τους 49 νεκρούς χθες σε ένα γκέι κλαμπ στο Ορλάντο.

Το Leave.EU ανήρτησε μια φωτογραφία στον λογαριασμό του @LeaveEUOfficial στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, όπου απεικονίζονται μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενώ συνοδευόταν από το μήνυμα:

«Ο ισλαμικός εξτρεμισμός αντιπροσωπεύει μια πραγματική απειλή για τον δικό μας τρόπο ζωής. Αντιδράστε τώρα προκειμένου να μην υποστούμε μια κτηνωδία όπως εκείνη του Ορλάντο στην πατρίδα μας».

«Η ελεύθερη διακίνηση των καλάσνικοφ στην Ευρώπη βοηθά τους τρομοκράτες. Ψηφίστε για μεγαλύτερη ασφάλεια την 23η Ιουνίου. Ψηφίστε «αποχώρηση» (από την ΕΕ)» υπογραμμίζεται επίσης στο μήνυμα της οργάνωσης που τάσσεται υπέρ του Brexit και συνδέεται με τον ευρωφοβικό κόμμα Ukip.

Το εν λόγω tweet διαγράφθηκε μία ώρα αργότερα από τον λογαριασμό.

Η επίσημη εκστρατεία «Vote Leave», που κρατάει αποστάσεις από την οργάνωση Leave.EU, διαχώρισε την θέση της από την ανάρτηση.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ένας από τους επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η εκστρατεία του δεν έχει καμία σχέση με το μήνυμα του Leave.EU και είναι «πολύ, πολύ σημαντικό» να μην επιχειρήσει κανείς να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την τραγωδία.

«Είναι πραγματικά επαίσχυντο» αντέδρασε η υπουργός Παιδείας Νίκι Μόργκαν, που υποστηρίζει τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Η Χίλαρι Μπεν, η υπεύθυνη Εξωτερικών Υποθέσεων του Εργατικού Κόμματος, χαρακτήρισε επίσης το tweet «αναξιοπρεπές και δειλό».

«Η αλληλεγγύη, είτε πρόκειται για το Ορλάντο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, αποτελεί το καλύτερο όπλο εναντίον της τρομοκρατίας» προσέθεσε.