Το «γρίφο» της κατασκευής σπιτιού σε μικρή, στενή και τριγωνική έκταση στις όχθες της λίμνης της Ζυρίχης κλήθηκαν να λύσουν οι σχεδιαστές του Flexhouse στην ελβετική πόλη Meilen κι έτσι προέκυψε αυτό το φουτουριστικό τετραώροφο δημιούργημα που θυμίζει διπλωμένο φιόγκο από τη μια πλευρά και καράβι από την άλλη.

Με τη γυάλινη διάφανη πρόσοψή του το Flexhouse έχει ανεμπόδιστη θέα στη λίμνη και οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να το νοικιάσουν θα πρέπει να καταβάλουν σχεδόν 7.000 ευρώ το μήνα.

Το σχέδιο του σπιτιού προέκυψε από την κάπως παράξενη τριγωνική και στενή έκταση στην οποία χτίστηκε, που βρίσκεται ανάμεσα σε σιδηροδρομικές ράγες και το δρόμο.

Το ελβετικό αρχιτεκτονικό γραφείο Evolution Design ολοκλήρωσε την ανέγερση του σπιτιού τον Μάρτιο. Η οικία διαθέτει δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια στον πρώτο όροφο, με άπλετο φυσικό φως. Στον δεύτερο όροφο υπάρχει ένα στούντιο και δύο μεγάλες βεράντες ενώ υπάρχει και ισόγειο και υπόγειο γκαράζ με αποθήκες.

Με τους τοίχους του να είναι γυάλινοι- και διαφανείς- στις τρεις πλευρές του- , το Flexhouse θολώνει τα «σύνορα» ανάμεσα στο έξω και το μέσα προσφέροντας θέα 180 μοιρών τόσο στη λίμνη όσο και στα βουνά πίσω της.

Παρότι μοιάζει να έχει σχεδιαστεί μόνο για κάποιο αρχιτεκτονικό portfolio, το σπίτι είναι κατάλληλο για την συνηθισμένη καθημερινότητα των ενοίκων του και ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις ενεργειακής επάρκειας της Ελβετίας με ενδοδαπέδια θέρμανση, μόνωση στα παράθυρα, εξωτερικές περσίδες και αντλία θερμότητας που λειτουργεί με γεωθερμία.

boasts1 boasts2 boasts3 boasts4 boasts5 boasts6 boasts7