Την 1 Οκτωβρίου αναμένεται να υποβάλλει την παραίτησή του διευθύνων σύμβουλος της BP, Τόνι Χέιγουορντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post. Η αποχώρησή του από το διοικητικό συμβούλιο του πετρελαϊκού κολοσσού αναμένεται έως το τέλος του χρόνου.

Η αποχώρηση του 53χρονου επικεφαλής της εταιρίας ακολουθεί την έντονη κριτική που δέχτηκε για τους χειρισμούς στου στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού.

Το διοικητικό συμβούλιο της BP αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την επιλογή του διαδόχου του Χέιγουορντ: τον 54χρονο Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, έναν Αμερικανό ο οποίος μεγάλωσε στο Μισισίπι, τμήμα της περιοχής που επλήγη από τη οικολογική καταστροφή.

Ποιος είναι ο Ρόμπερτ Ντάντλεϊ

Ο Ντάντλεϊ πήρε προβάδισμα από τον Χέιγουορντ στους χειρισμούς της εταιρίας για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας στα μέσα Ιουνίου. Θεωρείται ευθύς άνθρωπος και έχει τη φήμη του «μεσάζοντα» στην BP, έχοντας ηγηθεί της κοινοπραξίας TNK-BP με τη Ρωσία, μία θέση που απαιτούσε λεπτές ισορροπίες και συνάντησε συχνά εμπόδια.

Αλλά και ο Χέιγουορντ δεν θα μείνει παραπονεμένος: θα λάβει ετήσια σύνταξη 600.000 λιρών (715.000 ευρώ) και μισθούς ενός χρόνου ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου λιρών, μετέδωσε το Bloomberg.