Το να αναλάβει κάποιος να παντρέψει δύο ανθρώπους, να γίνει δηλαδή κουμπάρος, δεν είναι εξίσου εύκολο σε όλες τις χώρες. Σε ορισμένες χώρες, όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, στα καθήκοντα του κουμπάρου περιλαμβάνεται και να κάνει μια ομιλία για τους νεόνυμφους.

Η στιγμή που ο κουμπάρος θα σηκώσει το ποτήρι του στον αέρα και θα πει μερικά λόγια, είναι αυτή που είτε θα λάμψει, είτε θα προκαλέσει απίστευτη αμηχανία ή ακόμη και γέλια.

Για παράδειγμα, ο κουμπάρος καλείται να πει αστείες ιστορίες, να μοιραστεί κοινές μνήμες και να θυμίσει, ίσως, το λόγο που αυτοί οι δύο -γαμπρός και νύφη- , έκαναν πράγματι το σωστό βήμα.

Ωστόσο, λίγο το άγχος και η αμηχανία, καθώς και η έλλειψη ευφράδειας λόγου μπορούν να μετατρέψουν τη στιγμή αυτή σε «πατάτα»!

Το blog Bride and Groom Direct συγκέντρωσε ορισμένες από τις χειρότερες προπόσεις που έγιναν ποτέ από μάλλον αμήχανους κουμπάρους, προκειμένου να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά.

Ιδού μερικές από τις πιο άβολες στιγμές και ατάκες για κουμπάρους, όπως τις αφηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες:

«Στο γάμο κάποιου συγγενή μου, ο κουμπάρος αποφάσισε να παίξει το παιχνίδι ”Δεν έχω κάνει ποτέ”. Αρχικά ξεκίνησε χιουμοριστικά, αλλά γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι ήξερε ακριβώς τι έκανε, όταν ολοκλήρωσε λέγοντας “έχω κάνει σεξ με τη νύφη, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ τρίο μαζί της”. Δε ξέρω ποιος έπαθε το περισσότερο σοκ η νύφη ή ο γαμπρός ή όλοι οι καλεσμένοι…»

«Ο αδελφός μου έγινε κουμπάρος πρόσφατα, και ανησυχούσε απίστευτα για το λόγο που θα έβγαζε. Έκανε ξανά και ξανά πρόβα, αλλά όταν η μεγάλη ημέρα έφτασε, άρχισε να πίνει το ένα ποτό μετά το άλλο. Δυστυχώς, μέθυσε τόσο πολύ πριν την πρόποση, που έπεσε ξερός στην καρέκλα και άρχισε να ροχαλίζει…»

«Ο λόγος έφτανε προς το τέλος του, και πριν καθίσει στη θέση του, ο κουμπάρος φώναξε “θέλει κανείς να κάνει κοκαΐνη;”»

«Κατά τη διάρκεια της πρόποσης, ο κουμπάρος προέτρεψε τους καλεσμένους “ας χορέψουμε!” και σύρθηκε στη πίστα στα γόνατα, χύνοντας τη μπύρα του στο όμορφο φόρεμα της νύφης».

«Καθώς ο γαμπρός στεκόταν όρθιος και έλεγε το λόγο του, ξαφνικά είπε ότι δε φοράει απολύτως τίποτα κάτω από το κιλτ, κάτι που φρόντισε να μας δείξει! Θεωρώ ότι κάποιες από τις καλεσμένες, συμφώνησαν ότι αυτός ήταν ο καλύτερος λόγος που έχουν ακούσει».