Η 25χρονη Zoe Sugg προκάλεσε αίσθηση στο διαδίκτυο όταν πριν από λίγα χρόνια μαγνητοσκοπούσε διάφορα βίντεο από το δωμάτιο του σπιτιού της και στη συνέχεια τα δημοσίευε στο κανάλι της στο Youtube.

Μερικά χρόνια αργότερα έχει κάνει μια περιουσία και είναι πλέον μια σταρ του Youtube. Παρά το δύσκολο και ταπεινό ξεκίνημά της, η εφημερίδα «The Sunday Times» αναφέρει ότι σήμερα η «βασίλισσα του blogging» εκτιμάται ότι έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη και περισσότερες από 400.000 λίρες μέσα σε 8 μήνες, βγάζοντας κατά μέσο όρο περίπου 50.000 το μήνα.

Πιο γνωστή ως Zoella στους χιλιάδες θαυμαστές της, η νεαρή κοπέλα έφτιαξε το κανάλι της στο Youtube το 2009. Στα βίντεο της αρχικά είχε συμβουλές ομορφιάς για κορίτσια αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να φτιάχνει βιντεάκια για διάφορα θέματα και έτσι κατάφερε να γίνει το τέταρτο άτομο στη Βρετανία που έχει προσελκύσει 10 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι της.

zoe1

Η Zoella τώρα ζει σε ένα άνετο αρχοντικό πέντε υπνοδωματίων στο Hove, μαζί με το φίλο της και συνάδελφό της, Alfie Deyes καθώς και ο ίδιος διατηρεί το δικό του κανάλι στο YouTube. Το ζευγάρι έχει ακόμη και το δικό του κέρινο ομοίωμα στο μουσείο της Madame Tussauds. Το δημοφιλές αστέρι του YouTube έχει επίσης τη δική του σειρά ομορφιάς στο Superdrug ενώ έχει γράψει ακόμη και ένα βιβλίο που έγινε best seller. Το πρώτο της βιβλίο, το «Girl Online» έγινε με απίστευτη ταχύτητα best seller όταν είχε κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2014 πουλώντας 78.000 αντίτυπα στην πρώτη εβδομάδα του και μόνο.

Η τεράστια ζήτηση για το πρώτο της βιβλίο οδήγησε στην κυκλοφορία ενός ακόμα, του «Girl Online: On Tour», το οποίο ξεκίνησε να πωλείται τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Ακόμη και η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα δειλά πρώτα της βήματα από το δωμάτιο της όπου μαγνητοσκοπούσε τα βίντεο της θα την έκαναν μια μέρα όχι μόνο διάσημη αλλά και με μια μεγάλη περιουσία. Και αυτό είναι μόνο η αρχή με την ίδια να βλέπει τις «μετοχές» της να ανεβαίνουν συνεχώς.