Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι στη Σομαλία λιμοκτονούν, τα τρόφιμα της επισιτιστικής βοήθειας του ΟΗΕ «λοξοδρομούν» και αντί να φτάσουν σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη φτάνουν σε λάθος χέρια.

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, Φαρχάν Χακ. «Σε απάντηση πληροφοριών που αναφέρουν ότι οι προσφορές τροφίμων (από την παγκόσμια κοινότητα) κλέβονται, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων επισημαίνει πως παρά τα συστήματα επίβλεψης που διαθέτει υπάρχει πιθανότητα οι αποστολές να μη φτάνουν στον προορισμό τους κι έτσι προχωράμε σε σχετική έρευνα».

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων «υποψιάζεται κάθε άτομο» που εμπλέκεται στις εν λόγω αποστολές, παρ’ ότι οι υποψίες επιβαρύνουν περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις .

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Σομαλίας δηλώνει ότι θα επιδείξει «μηδενική ανοχή» σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν στο Κέρας της Αφρικής, ενώ περισσότερο πλήττονται το Τζιμπουτί, η Αιθιοπία, η Κένυα, η Σομαλία και η Ουγκάντα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο