Σταδιακή κατάργηση των επαγγελματικών σχεδίων συνταξιοδότησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αύξηση της συνεισφοράς των δημοσίων υπαλλήλων για τη συνταξιοδότησή τους και διατήρηση ενός μόνο συνταξιοδοτικού ταμείου περιλαμβάνει το κυπριακό πακέτο μέτρων το οποίο θα κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή.

Τα μέτρα για τον εξορθολογισμό των δημόσιων οικονομικών, διαμορφώθηκαν κατά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη του κύπρου προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια με τους ηγέτες των τριών κυριότερων συντεχνιών της χώρας.

Η συμφωνία επικρίθηκε έντονα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και αντιπρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος κατηγόρησε τον Δημ. Χριστόφια ότι υπέκυψε στις πιέσεις των συντεχνιών και τον επέκρινε για έλλειψη βούλησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, απέρριψε τις επικρίσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου, υποστηρίζοντας ότι το πακέτο που συμφωνήθηκε περιλαμβάνει την πλειονότητα των μέτρων, τα οποία είχαν συμφωνηθεί με τα κόμματα και αντιμετωπίζει και διαρθρωτικά προβλήματα.