Να δημιουργήσει μία ειδική ομάδα, αποτελούμενη από υπουργούς και πανεπιστημιακούς, ώστε να ακούσει με αυτόν τον τρόπο τα αιτήματα των διαδηλωτών του Ισραήλ, προτίθεται ο πρωθυπουργός του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Εκτός από τα αιτήματα ο Νετανιάχουν θα παρουσιάσει και τις συστάσεις της επιτροπής που θα αφορούν κυρίως τα μέσα για την καταπολέμηση του υψηλού κόστους ζωής, καθώς και την πιο εύκολη πρόσβαση στην κατοικία

Την ίδια ώρα, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μία αναπόφευκτη πρόκληση την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Μία νέα χώρα», «Το Ισραήλ είναι στον δρόμο», ήταν ο τίτλος της εφημερίδας Yediot Aharonot, μιας από τις μεγαλύτερες της χώρας.

«Ο Νετανιάχου και οι υπουργοί του δεν μπορούν να αγνοήσουν αυτήν την κραυγή, επειδή εκφράζει μία δύναμη που απειλεί τη διατήρησή τους στην εξουσία» γράφει ο κορυφαίος αρθρογράφος της εφημερίδας, Ναχούμ Μπαρνέα.

Η εφημερίδα Jerusalem Post ανέφερε ότι το Τελ Αβίβ έγινε το Σάββατο η σκηνή ενός εκ των μεγαλύτερων διαδηλώσεων στην ιστορία του.

Χθες περίπου 300.000 άτομα κατέκλυσαν τους δρόμους, ζητώντας κοινωνική δικαιοσύνη.