Στιγμές τρόμου έζησαν στον αέρα οι επιβάτες αεροσκάφους μόλις λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το Μογκαντίσου της Σομαλίας. Έκρηξη βόμβας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, άνοιξε τρύπα σε ένα σημείο της καμπίνας των επιβατών και ήταν μοιραία για τον άνδρα που καθόταν δίπλα καθώς υπέστη σοβαρά εγκαύματα και «ρουφήχτηκε» έξω από την τρύπα με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος σε απόσταση περίπου 15 μιλίων από το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία Daallo Airlines, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την τρύπα στο Airbus A321.

«Πιστεύω πως ήταν βόμβα. Ευτυχώς η ζημιά στο αεροπλάνο δεν με εμπόδισε από το να γυρίσω και να το προσγειώσω στο αεροδρόμιο. Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Χάσαμε τη συμπίεση στην καμπίνα, ευτυχώς που τελείωσε καλά», δήλωσε ο πιλότος, ο 64χρονος Σέρβος Vladimir Vodopivec.

Πηγή ανέφερε στο CNN πως οι αρχικές εξετάσεις έδειξαν υπολείμματα εκρηκτικών που παραπέμπουν σε τρομοκρατική επίθεση.

Το αεροσκάφος είχε προορισμό το Τζιμπουτί, στο Κέρας της Αφρικής αλλά επέστρεψε εσπευσμένα στο Μογκαντίσου.

Αστυνομικός στην κοντινή πόλη Balad δήλωσε πως κάτοικοι βρήκαν τη σορό ηλικιωμένου, ο οποίος είναι πιθανό να έπεσε από αεροπλάνο, όπως γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με πηγές της αεροπορίας, το αεροσκάφος άργησε να απογειωθεί από το Μογκαντίσου και είναι πιθανό, αν η βόμβα είχε προγραμματιστεί να εκραγεί συγκεκριμένη ώρα, η καθυστέρηση να οδήγησε στη έκρηξή της ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν ακόμα σε χαμηλό ύψος κι έτσι οι επιβάτες είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης.

daallo1 daallo2 daallo3 daallo4 daallo5 daallo6