Δυο νέοι νονοί της μαφίας της Καλαβρίας της Ντράγκετα συνελήφθησαν σήμερα από τους καραμπινιέρους της πόλης του Ρήγιου της Καλαβρίας.

Πρόκειται για τον 37χρονο Τζουσέππε Κρέα, γιό του αρχινονού Τεοντόρο και για τον Τζουσέππε Φερράρο, ο οποίος έχει πάρει μέρος σε εσωτερικό «πόλεμο» της Ντράγκετα, με σειρά εκτελέσεων μελών αντίπαλων φατριών. Ο τελευταίος, ήταν καταζητούμενος από το 1998 και κατηγορείται για ανθρωποκτονίες και εγκληματική δράση.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, ο «ενδομαφιόζικος» αυτός πόλεμος είχε ξεκινήσει μετά από κλοπές πολύτιμων αντικειμένων στο εσωτερικό καθολικών εκκλησιών της περιοχής, και την «ενοχλημένη» αντίδραση σειράς φατριών της Ντράγκετα.

Σε ότι αφορά τον Τζουσέππε Κρέα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, παρά το ότι ήταν φυγόδικος, συνέχιζε να παρεμβαίνει καθοριστικά -όσο και παράνομα-,στην ανάθεση εργολαβιών του δημοσίου στην ευρύτερη περιοχή του Ρήγιου της Καλαβρίας.

Οι δυο καταζητούμενοι είχαν επιλέξει το ίδιο κρησφύγετο, σε βουνοπλαγιά, στο οποίο διατηρούσαν μεγάλο αριθμό όπλων. Ο χώρος είχε απομονωθεί από όλη την γύρω περιοχή, με μοντέρνα συστήματα ασφαλείας και οι καραμπινιέροι χρειάσθηκαν μήνες παρακολούθησης για να το εντοπίσουν.

(Φωτογραφία αρχείου)

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.