Ο Adnan Ebrahim, με καταγωγή από την κωμόπολη Surrey στη νοτιοανατολική Αγγλία, ίδρυσε την Car Throttle –σάιτ με κύριο θέμα τα αυτοκίνητα-από το κρεβάτι του δωματίου του, ως φοιτητής οικονομικών το 2009, στο University College London. Τώρα η εταιρεία του, περηφανεύεται για τις 20.000.000 θεάσεις της σελίδας κάθε μήνα και ελέγχει το μεγαλύτερο κανάλι του YouTube για αυτοκίνητα στη Βρετανία, με πάνω από 800.000 εγγεγραμμένους.

Ο 25χρονος Ebrahim μπορεί να εξακολουθεί να μένει στο σπίτι των γονιών του  στα προάστια, αλλά έπειτα από χρηματοδότηση από μεγάλους επενδυτές, αυτός είναι ο πλειοψηφών μέτοχος  με μια κερδοφόρα επιχείρηση που αξίζει εκατομμύρια. Τι κι αν εργάζεται τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα, ο ίδιος πάντα βρίσκει χρόνο να τσουγκρίσει ποτήρια σε κάποιο πάρτι με τον πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Lewis Hamilton. Μέχρι και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τον έχει καλέσει στην Ντάουνινγκ Στριτ…

Όπως είχε πει κάποτε σε παλαιότερη συνέντευξή του στο BBC, όταν οι εταιρείες αυτοκινήτων άρχισαν να του στέλνουν τα πολυτελή οχήματά τους για test drive, οι γείτονες στο πατρικό του θεώρησαν ότι άρχισε να εργάζεται ως έμπορος ναρκωτικών. Σήμερα στην δημοφιλής ιστοσελίδα αυτοκινήτων, εργάζονται τουλάχιστον 8 άτομα οι οποίοι ανανεώνουν την ύλη από ένα γραφείο στο ανατολικό Λονδίνο.

Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για τον νεαρό CEO ο οποίος έχει αρκετές φιλοδοξίες και στα άμεσα σχέδιά του είναι να επεκτείνει την επιχείρησή του.

ioid01 ioid02 ioid03 ioid04 ioid05 ioid06