Είναι φτηνό, εξαιρετικά εθιστικό και προκαλεί παρανοϊκές συμπεριφορές στους χρήστες. Είναι το ναρκωτικό flakka το οποίο κυκλοφορεί στις πιάτσες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, και όχι μόνο. Το «ναρκωτικό του διαβόλου» και «η παράνοια των 5 δολαρίων», όπως το αποκαλούν, έχει συνδεθεί με μια σειρά από αλλόκοτες εγκληματικές πράξεις καθώς, όπως γράφει η Telegraph αυστραλίας, η εν λόγω ουσία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και τρομακτική.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετά βίντεο με χρήστες, οι οποίοι βρίσκονται υπό την επήρεια, είναι ανήμποροι να ελέγξουν το σώμα τους, να μιλήσουν ή απλά σκούζουν σαν ζώα. Το ναρκωτικό που μοιάζει με άλατα μπάνιου, είναι ένας λευκός ή ροζ κρύσταλλος που ο χρήστης μπορεί να φάει, να σνιφάρει, να κάνει ένεση ή και να διαλύσει σε συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου, για παράδειγμα.

kasmsxvb1
Το flakka

Η χημική ένωση A-PVP είναι ένα ιδιαίτερα εθιστικό διεγερτικό συνθετικό. Προκαλεί ένα είδους εκστατικό παραλήρημα, που συνοδεύεται με υπερδιέγερση, παράνοια και παραισθήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε βίαιη επιθετικότητα και αυτο-τραυματισμούς.

Διαθέσιμο με μόλις με 5 δολάρια, δείτε μερικές περιπτώσεις στις οποίες ο δράστης βρισκόταν υπό την επήρεια του εν λόγω ναρκωτικού. Όλες προέρχονται από τη Φλόριντα, εκεί όπου φέρεται ότι «γεννήθηκε» το επικίνδυνο συνθετικό ναρκωτικό:

  • Ο Kenneth Crowder, 41 ετών, ήταν υπό την επίδραση του flakka όταν άρχισε να τρέχει γυμνός στους δρόμους μιας συνοικίας στη Φλόριντα των ΗΠΑ, φωνάζοντας πως είναι ο Θεός ενώ προσπάθησε να συνουσιασθεί με ένα δέντρο.
  • Οι αστυνομικοί κατάφεραν και κατέβασαν από μια ταράτσα έναν χρήστη flakka, όταν άρχισε να πυροβολήσει προς τον ουρανό πιστεύοντας ότι τον καταδίωκε μια συμμορία από την Αϊτή.
  • Ο χρήστης flakka, Matthew Kenny, συνελήφθη γυμνός να τρέχει μέσα στην κίνηση πιστεύοντας ότι τον κυνηγούσε ένα εξωφρενικό πλάσμα.
reghgfb
Ο Kenneth Crowder