Κάποτε, μέσα σε αυτό το σπίτι που βλέπετε και στις φωτογραφίες, ζούσε ο ψυχοπαθής δολοφόνος Buffalo Bill. Κάτω από τη στέγη του συμπαθητικής αυτής οικίας στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ κατάστρωνε τα ειδεχθή σχέδια του, αλλά μόνο για τις ανάγκες της κλασικής πια, ταινίας «Η Σιωπή των Αμνών» με τους Τζόντι Φόστερ και Άντονυ Χόπκινς. Στο θρίλερ παραγωγής 1991, «πρωταγωνιστεί» και η εν λόγω οικία που ήταν, σύμφωνα με το σενάριο, η κατοικία του καταζητούμενου δολοφόνου ο οποίος έχει απαγάγει την κόρη μιας γερουσιαστού.

Το τριώροφο σπίτι βικτωριανού στυλ, είναι το δεύτερο οίκημα σε κλικ, στο Realtor.com αλλά οι τωρινοί ιδιοκτήτες του παλεύουν να το πουλήσουν. Οι Scott και Barbara Lloyd αρχικά έδιναν το σπίτι για 300.000 δολάρια αλλά έριξαν την τιμή στα 250.000. «Η δημοσιότητα έχει προσελκύσει πολλούς περίεργους, αλλά όχι σοβαρούς αγοραστές», ανέφερε ο άντρας στην Pittsburgh Tribune. Μόλις αρχίσαμε και βλέπουμε λίγη κίνηση», συμπληρώνει.

Η κατοικία βρίσκεται σε μια μικρή κοινότητα, μια ώρα μακριά από το Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια κάτι που δεν το κάνει και ιδιαίτερα δημοφιλή. Αυτό και το γεγονός ότι διαθέτει μόλις ένα μπάνιο για τέσσερις κρεβατοκάμαρες, δεν το κάνει και σημαντικό κελεπούρι.

«Αν και έχει κακή φήμη, η τοποθεσία αποτελεί μέγα θέμα», λέει ο κτηματομεσίτης Erik Gunther. Το φουαγιέ και η τραπεζαρία φαίνονται στην ταινία, αλλά όχι, δεν υπάρχει αίθουσα βασανιστηρίων στο υπόγειο όπου ο δολοφόνος κρατούσε τα θύματά του. Οι σκληρές σκηνές που φέρεται να ήταν εντός του σπιτιού, στην πραγματικότητα γυρίστηκαν σε στούντιο.

Τα γυρίσματα εντός της κατοικίας, γράφει η Pittsburgh Tribune διήρκεσαν μόλις τρεις ημέρες. Τώρα, το ζευγάρι που απέκτησε το εν λόγω σπίτι έχει βάλει πωλητήριο καθώς αρκετά χιλιόμετρα μακριά, χτίζουν ένα ράντσο. «Το γεγονός ότι το σπίτι προσελκύει τόση δημοσιότητα, δε σημαίνει ότι προσθέτει πόντους για την πώλησή του», λέει ο Gunther και προσθέτει «το ότι θέλω να χαζέψω κάτι, δε σημαίνει ότι θέλω να το αγοράσω».

thos012
Ο κατά συρροή δολοφόνος, Buffalo Bill, της ταινίας

thos16 thos000 thos02 thos03 thos004 thos05 thos06 thos07 thos08 thos09 thos10