Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση βομβιστή-καμικάζι έξω από ένα σιιτικό τέμενος στη Βαγδάτη, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές, μια ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Δεκαεννιά ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση που διαπράχθηκε στην γειτονιά Ουμπάιντι της ανατολικής Βαγδάτης, όπου κατοικούν κυρίως σιίτες, και στόχευε πιστούς που αποχωρούσαν από το τέμενος, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ο βομβιστής-καμικάζι προσπαθούσε να εισέλθει στο τέμενος, πριν τον σταματήσει ένας φύλακας, αλλά ανατινάχθηκε», τόνισε ένας αστυνομικός που βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, το ΙΚ ανέφερε πως η επίθεση είχε στόχο τους «αρνητές», έναν όρο που χρησιμοποιούν οι σουνίτες περιγράφοντας τους σιίτες.

Η αστυνομία ανέφερε πως μια επιχείρηση αναζήτησης ξεκίνησε άμεσα για την καταδίωξη πιθανών συνεργατών.

Συνολικά 888 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και ακόμη 1.237 τραυματίστηκαν σε ενέργειες τρομοκρατίας, βίαια επεισόδια και ένοπλες συγκρούσεις τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Στην Βαγδάτη ο απολογισμός ανήλθε σε 325 νεκρούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.