Άγνωστος δράστης έριξε τα μεσάνυχτα εκρηκτικό μηχανισμό σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ζαβιντόβιτσι, στην κεντρική Βοσνία-Ερζεγοβίνη και από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι πρόκειται για νέα τρομοκρατική επίθεση, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

«Άγνωστος δράστης έριξε εκρηκτικό μηχανισμό στη στέγη του τμήματος έκδοσης ταυτοτήτων. Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανένας, αλλά προκλήθηκαν υλικές ζημιές» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του καντονιού Ζένιτσα-Ντομπόι, Αλντίν Άχμιτς.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η υπόθεση αυτή περιέχει στοιχεία του ποινικού αδικήματος της τρομοκρατίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του καντονιού και διευκρινίζεται ότι την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η εισαγγελία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Την περασμένη εβδομάδα οι αστυνομικές αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική ενέργεια την εισβολή ενόπλου σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δύο στρατιώτες και στη συνέχεια αυτοκτόνησε ενεργοποιώντας γιλέκο αυτοκτονίας. Ο δράστης όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια είχε πολεμήσει στη Συρία και είχε επιστρέψει στη Βοσνία το 2013.

Σημειώνεται ότι στη Βοσνία έχουν εντοπιστεί σημαντικοί πυρήνες τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν συσπειρωθεί γύρω από ριζοσπαστικοποιημένους ιμάμηδες, ενώ Βόσνιοι ακραίοι ισλαμιστές έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν ταξιδέψει για να πολεμήσουν στη Συρία στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα ακραίοι ισλαμιστές από την πύλη στο ίντερνετ «Ειδήσεις της ούμμα» (κοινότητα όλων των πιστών του Ισλάμ), που μεταδίδει ειδήσεις στη βοσνιακή γλώσσα, προανήγγειλαν επιδρομές σε αντίποινα για τις επιθέσεις σε στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και απείλησαν την ασφάλεια στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.