Μεγαλύτερη από ποτέ είναι η αποδοκιμασία των Βρετανών για τη διακυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι Βρετανοί σε ποσοστό 53% ενώ το 38% των ερωτηθέντων είναι ευχαριστημένο με τον Κάμερον, όπως δείχνει η τελευταία μηνιαία δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos MORI.

Η ικανοποίηση από το έργο της κυβέρνησης βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Μάιο του 2010 με σχεδόν τα δύο τρία των ψηφοφόρων (63%) να εμφανίζονται επικριτικοί ως προς τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

Το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στο δημοσιογραφικό όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ, το οποίο ξέσπασε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έχει κλονίσει την πίστη των Βρετανών στην κυβέρνησή τους αλλά και στην αστυνομία και στον Τύπο.

Ο Κάμερον δέχεται επικρίσεις σχετικά με την απόφασή του να προσλάβει τον Αντι Κόλσον, πρώην διευθυντή της εφημερίδας του Μέρντοκ, News of the World, ως επικεφαλής της επικοινωνιακής του ομάδας.

Ο Κόλσον παραιτήθηκε από την εφημερίδα το 2007 όταν δύο συντάκτες της κρίθηκαν ένοχοι για τηλεφωνικές υποκλοπές και φυλακίστηκαν.

Στη συνέχεια προσλήφθηκε από τον Κάμερον αλλά αποχώρησε από την κυβερνητική θέση του τον Ιανουάριο του 2011.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες Βρετανούς (52%) θεωρούν ότι ο Κάμερον χειρίστηκε με λανθασμένο τρόπο το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ το ένα τρίτο και πλέον (36%) συμφωνεί με τους χειρισμούς του.

Ο πρωθυπουργός θα καταθέσει σήμερα για το σκάνδαλο στο κοινοβούλιο.