Οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούν έφοδο στο πολυτελές ξενοδοχείο  στην πρωτεύουσα του Μαλί, το Μπαμακό, όπου κρατούνται 170 όμηροι, οι περισσότεροι ξένοι, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με την πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, οι δράστες είναι περίπου δέκα και έχουν ανέβει στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου.

Η επίθεση εκδηλώθηκε στο ξενοδοχείο Radisson Blu, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας κοντά σε υπουργεία και πρεσβείες στην πρώην γαλλική αποικία και πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι με τους 129 νεκρούς.

Το Reuters, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας, μετέδωσε ότι οι δράστες απελευθέρωσαν κάποιους ομήρους, περιλαμβανομένων όσων γνώριζαν να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν δύο γυναίκες ομήρους, ενώ ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι οι ένοπλοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο κι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα παραβιάζοντας την μπάρα ασφαλείας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.