Σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία από ενόπλους που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα επίθεση σε ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας Radisson στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό. Υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και φώναζαν «Allahu Akbar» (Ο θεός είναι μεγάλος), ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και το Reuters άφησαν ελεύθερους ορισμένους ομήρους που είναι μουσουλμάνοι.

Συνολικά 170 άνθρωποι –πελάτες και προσωπικό- κρατούνται όμηροι.

Η εταιρεία, στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων, αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει δύο δράστες κρατούν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους».

Σύμφωνα με το Reuters οι τρομοκράτες ζήτησαν από τους ομήρους να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι. Όσοι ήξεραν τους στίχους αφέθηκαν ελεύθεροι… Μεταξύ των ομήρων φέρονται να είναι Γάλλοι, Βέλγοι και Αμερικάνοι.

«Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή», δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας σε μία συνοικία όπου υπάρχουν υπουργεία και πρεσβείες.

Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «έχει ενημερωθεί για μία επιχείρηση με ανταλλαγή πυρών στο Radisson Hotel, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη», και κάλεσε τους πολίτες της να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.