Μια σειρά εκρήξεων και πυρά όπλων ακούστηκαν στην περιοχή του συναυλιακού χώρου Μπατακλάν του Παρισιού, όπου κρατούνται δεκάδες όμηροι, σύμφωνα με δύο αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε νωρίτερα ότι η αστυνομία πραγματοποιεί επιχείρηση στο συναυλιακό κέντρο, όπου ένοπλοι πήραν ομήρους ανοίγοντας πυρ στον αέρα και φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ».

Σύμφωνα με τους αυτόπτες που επικαλείται το Ρόιτερς, ακούστηκαν πέντε αλλεπάλληλες εκρήξεις και ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Παράλληλα, η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού συνέστησε το βράδυ της Παρασκευής μέσω του επίσημου λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στους πολίτες της πρωτεύουσας της Γαλλίας να «αποφεύγουν να βγαίνουν εάν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη» από τα σπίτια τους μετά τις πολύνεκρες ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας συνέστησε επίσης σε «καταστήματα που είναι ανοικτά για το κοινό να ενισχύσουν την επιτήρηση των εισόδων τους» και να αφήνουν να εισέρχονται σε αυτά όποιον το έχει ανάγκη.

Η δημαρχία του Παρισιού κάλεσε επίσης τους πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας να μείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία θα κρατήσει για τουλάχιστον 12 μέρες ενώ υπό τον φόβο νέας επίθεσης ο πύργος του Άιφελ έκλεισε νωρίτερα για το κοινό.