Τη συμπάθεια και συμπαράσταση της στις οικογένειες των 13 θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς εκφράζει με ανακοίνωση της η Επιτροπή Συγγενών Θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό.

«Όλοι μαζί να απαιτήσουμε να αρχίσει εδώ και τώρα, το ανακριτικό έργο κι όχι διερευνητική επιτροπή, όπως έγινε με την δική μας υπόθεση, γιατί σε ένα μήνα κλείνουν έξι χρόνια από εκείνη την ημέρα που χάσαμε ό,τι ακριβότερο είχαμε, τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, τους γονείς μας, τους συζύγους μας και ακόμα δεν έγινε τίποτα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μας παρέπεμπαν από επιτροπή σε επιτροπή και από πόρισμα σε πόρισμα. Και φτάσαμε στο πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα. Το κατηγορητήριο βγήκε εναντίον των δύο νεκρών πιλότων που δεν θα μπορέσουν ποτέ να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους», τονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων.

«Μην αφήσετε να γίνει το ίδιο και σε αυτή την τραγωδία-δολοφονία. Οι αγαπημένοι μας είναι θύματα δολοφονίας των υπευθύνων-ανεύθυνων», προστίθεται στην ανακοίνωση.