Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Κάιρο.

Η πρεσβεία ανέφερε εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, ότι οι επιβάτες ήταν λιγότεροι από τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα επισήμως από τις αιγυπτιακές αρχές και το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, υπήρχαν 212 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος στο αεροπλάνο» σημείωσε ενώ αρχικά όλες οι άλλες πηγές έκαναν λόγο για 217 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα.

«Δυστυχως, όλοι οι επιβάτες της πτήσης 9268 της Kogalymavia από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη είναι νεκροί» ανέφερε, στα ρωσικά, η πρεσβεία με μηνύματά της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με Αιγύπτιο αξιωματικό, το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, ενώ συγκλονίζει η αποκάλυψη ότι τουλάχιστον 120 από τους επιβάτες εντοπίστηκαν «ανέπαφοι» και ήταν δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους.

Νοσοκομειακές πηγές και πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Νωρίτερα, μαρτυρία αιγύπτιου αξιωματούχου από τις έρευνες στα συντρίμμια είχε κάνει το γύρο του κόσμου και είχε σκορπίσει ελπίδες στους συγγενείς των επιβαινόντων, καθώς σημείωσε στο διεθνές πρακτορείο Reuters πως κατά τη διάρκεια των ερευνών διασώστες άκουσαν φωνές και βογγητά παγιδευμένων επιβατών από ένα τμήμα του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους που κατέπεσε σήμερα στο Σινά.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων άκουσαν φωνές από ένα σημείο, είπε η πηγή αυτή. «Υπάρχει ένα άλλο τμήμα του αεροσκάφους, με επιβάτες μέσα, και οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να μπουν σε αυτό. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε επιζώντες, ιδίως επειδή ακούστηκαν βογκητά από μέσα», είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Οι έρευνες πλέον στρέφονται στα μαύρα κουτιά που θα φωτίσουν τα αίτια που οδήγησαν στην συντριβή του αεροσκάφους της Kogalymavia, στον απόηχο της αποκάλυψης του Ria Novosti ότι το πλήρωμά του είχε επανειλημμένα αναφέρει βλάβες στους κινητήρες του.

Υπενθυμίζεται ότι λεπτά μόλις μετά την απογείωση του ρωσικού αεροσκάφους ο πιλότος σε επικοινωνία με την αιγυπτιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ζήτησε άδεια για να αλλάξει πορεία λόγω βλάβης στον κινητήρα, ενώ αμέσως μετά χάθηκε από τα ραντάρ.