Βρήκε τη θέση της στον δημοσιογραφικό κόσμο της Μεγάλης Βρετανίας από πολύ μικρή. Η Ρεμπέκα Μπρουκς η οποία από το 2009 κατέχει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στον μιντιακό όμιλο News International, άρχισε την καριέρα της ως γραμματέας στην ταμπλόιντ σκανδαλοθηρική εφημερίδα «News of the world» σε ηλικία μόλις είκοσι ετών.

Λίγο καιρό αργότερα μεταπήδησε στο τμήμα σύνταξης της εφημερίδας και μερικά χρόνια μετά καταφέρνει –σχεδόν από το πουθενά- να γίνει υποδιευθύντρια του εντύπου. Το 1998 κάνει εσωτερική μεταγραφή στο ημερήσιο φύλλο της αδερφής εφημερίδας «The sun» -και πάλι ως υποδιευθύντρια- ενώ στις αρχές του 2000 επιστρέφει στο έντυπο που την κατέστησε τη νεώτερη διευθύντρια στην ιστορία του βρετανικού Τύπου. Τρία χρόνια αργότερα η αποχώρηση του πρώην αφεντικού της «Sun» τη φέρνει και πάλι πίσω στην έτερη σκανδαλοθηρική εφημερίδα, ως γενική διευθύντρια αυτή τη φορά.

Η αγάπη και η τυφλή εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπο της κοκκινομάλλας δημοσιογράφου ο μεγιστάνας των μίντια και ιδιοκτήτης του News International Ρούπερτ Μέρντοκ προκαλεί εντύπωση. Τόσο μεγάλη, που κάποιοι «καλοθελητές» δεν διστάζουν να τη χαρακτηρίσουν ως την Πέμπτη κόρη από τις τέσσερις συνολικά που έχει αποκτήσει από τους τρείς γάμους του.

Για τους συναδέρφους της 43χρονης δημοσιογράφου, μέρος της επαγγελματικής της επιτυχίας δεν οφείλεται μόνο στην υποστήριξη που της παρέχει ο Μέρντοκ, αλλά και στις καίριες διασυνδέσεις που έχει κυρίως με τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας. Το κουβάρι της ιστορίας βρίσκεται πίσω στο 2005, χρονιά δηλαδή που η «News of the world» δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ με θέμα τον μικροτραυματισμό του πρίγκιπα Γουίλιαμ στο γόνατο.

Ύστερα από αστυνομική έρευνα αποκαλύφθηκε πως η εφημερίδα «News of the world» είχε υιοθετήσει την τακτική των τηλεφωνικών υποκλοπών όχι μόνο για τα μέλη του παλατιού αλλά και για πολλά άλλα δημόσια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η τηλεοπτική μαγείρισσα Νταϊτζέλα Λόουσον, η ηθοποιός Σιένα Μίλερ και το μοντέλο Ελ Μακ Φέρσον.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», με το σκάνδαλο του 2006 η Ρεμπέκα Μπρουκς δεν έχει καμία σχέση. Εκείνη την περίοδο άλλωστε είχε αρμοδιότητες γενικής διευθύντριας στην ημερήσια «Sun». Δημοσίευμα όμως της εφημερίδας «Guardian» στις αρχές της εβδομάδας υποστηρίζει πως δεν συμβαίνει το ίδιο και με την υπόθεση απαγωγής της 13χρονης Μίλι Ντάουλερ, η οποία εξαφανίστηκε καθώς επέστρεφε στο σπίτι της σε προάστιο του Λονδίνου στις 21 Μαρτίου 2002. Εν μέσω της θύελλας που ξέσπασε η Ρεμπέκα Μπρουκς βρίσκει στήριγμα στο πρόσωπο του συζύγου της Τσάρλι Μπρουκς, ενός ερασιτέχνη αναβάτη αλόγων, εκπαιδευτή και πρώην ιδιοκτήτη ηλεκτρονικής επιχείρησης με σεξουαλικά βοηθήματα. Ο γάμος τους, που έγινε τον Μάιο του 2009, αποτέλεσε αφορμή για εκτενή ρεπορτάζ στον Τύπο.

Ωστόσο πριν μπει στη ζωή της Ρεμπέκα ο Τσάρλι Μπρουκς, από τον οποίο πήρε και το νέο της επίθετο, η δημοσιογράφος υπήρξε παντρεμένη από το 2002 μέχρι το 2009 με τον ηθοποιό Ρος Κεμπ. Ο έγγαμος βίος τους όμως δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αφού στις 3 Νοεμβρίου του 2005 τα μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία μιλούσαν για τη σύλληψη της Μπρουκς ύστερα από βίαιη επίθεση προς τον άντρα της. Λίγο αργότερα η 43χρονη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες, έχοντας όμως αποκτήσει το υποτιμητικό παρατσούκλι της «slapper», χαρακτηρισμός που αναφέρεται στη Βρετανία σε γυναίκες χαλαρών ηθών.