Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας επιτέθηκαν σε διαδηλωτές στο τέμενος αλ Χάσαν στη συνοικία Χαράστα της Συρίας.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι μετά την εργασία τους αλλά και για να αποφεύγεται η εντονότερη παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έστησαν οδοφράγματα στους κυριότερους δρόμους, ενώ διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες, σύμφωνα με μέλη οργανώσεων προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ακτιβιστές που ζητούν εκδημοκρατισμό της χώρας και την αποπομπή του προέδρου Ασάντ, κάλεσαν σε μαζικές κινητοποιήσεις σήμερα ώστε να γίνει σαφές ότι οι πολίτες αντιτίθενται στο λεγόμενο «εθνικό διάλογο» που ο ίδιος πρότεινε.

Εκτιμάται ότι 1.400 πολίτες και 348 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις εναντίον του Άσαντ που άρχισαν στα μέσα του Μαρτίου, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.