Προφανώς αποσβολωμένοι θα έμειναν οι αστυνομικοί του τμήματος στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, όταν ένας Ιρανός τους ζητούσε να τον απελάσουν. Ο 25χρονος Arash Aria τους είπε ότι «μπούχτισε» από την πόλη, και εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη βία και την αγένεια. Όπως τόνισε στους αστυνομικούς, βρίσκεται παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και δέκα χρόνια, αλλά για κακή του τύχη αφέθηκε ελεύθερος όταν οι ένστολοι ανακάλυψαν ότι διαθέτει άδεια παραμονής αορίστου χρόνου.

Οι αστυνομικοί από το τμήμα του Greater Manchester, μητροπολιτική κομητεία στη βορειοδυτική Αγγλία, έγραψαν για το «περίεργο αυτό περιστατικό», στο Twitter γράφοντας ότι ο «έξαλλος και ταραγμένος» Aria θα πρέπει να βρει μόνος του τη λύση για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο 25χρονος, εργαζόταν κατά το παρελθόν ως σερβιτόρος και παλεύει «να ακολουθήσει τα όνειρά του», όπως γράφουν τα βρετανικά μίντια. «Οι άνθρωποι του Μάντσεστερ, δεν είναι φιλόξενοι. Είναι βίαιοι και πολλά άλλα πράγματα. Προσπάθησα να τους αγνοήσω αλλά δεν αντέχω άλλο. Δεν έχω τον απαιτούμενο σεβασμό. Προσπάθησα να είμαι ευγενικός και φιλικός. Αλλά απλά με κορόιδευαν επειδή είμαι ξένος. Έχω επίδομα, αλλά δεν το θέλω. Όλοι θέλουν να εργαστούν για να έχουν όνειρα, αλλά εγώ δεν μπορώ να τα ικανοποιήσω» είπε στην Daily Telegraph.

Ο ίδιος, θέλει να επιστρέψει στη γενέτειρά του, στην πόλη Shiraz, στο νοτιοδυτικό Ιράν όπου θα μείνει με την οικογένειά του. «Απλά περιμένω να ανανεωθεί το διαβατήριό μου και να φύγω…», καταλήγει.

llegal2 llegal3 llegal4 llegal5 llegal6 llegal8 llegal7