Τoυς επικεφαλής της κυβέρνησης της Μπουρκίνα Φάσο, -τον πρόεδρο Μισέλ Καφαντό, τον πρωθυπουργό Ισαάκ Ζίντα και άλλους υπουργούς –  φέρεται να κρατά ομήρους η προεδρική φρουρά σύμφωνα με τον επικεφαλής του μεταβατικού κοινοβουλίου, εντείνοντας τις ανησυχίες περί πραξικοπήματος, λίγες εβδομάδες πριν την εκλογική αναμέτρηση.

«Οι αμέτρητες επεμβάσεις της RSP αποτελούν μια σοβαρή επίθεση εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και των θεσμών της», δήλωσε ο Μουμίνα Σερίφ Σι που στάλθηκε στους δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης.

Ο κ. Σερίφ πρόσθεσε πως οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων τώρα επιχειρούν να διαπραγματευτούν με μέλη της προεδρικής φρουράς. Γύρω από το προεδρικό μέγαρο, διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κράτηση των κυβερνητικών μελών και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στρατιώτες έξω από το προεδρικό μέγαρο έκαναν πριν από λίγο χρήση προειδοποιητικών πυρών για να τους απωθήσουν. Σύμφωνα με άλλους αυτόπτες μάρτυρες, έξω από το προεδρικό μέγαρο ακούγονται σποραδικοί πυροβολισμοί.

Εξάλλου ο ραδιοφωνικός σταθμός Omega ανακοίνωσε ότι η μετάδοση του σήματός του διακόπηκε και ότι άγνωστοι πυρπόλησαν μοτοσικλέτες δημοσιογράφων του. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κάλεσε τα μέλη του Κοινοβουλίου και τον στρατό να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.