Ο Mark Abbot Dumas είναι από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο που μπορούν να αγγίξουν μία πολική αρκούδα. Ο Abbot μάλιστα δεν περιορίζεται μόνο στο να την αγγίξει αλλά επιδίδεται σε ένα σωρό δραστηριότητες μαζί της, άλλωστε το επάγγελμα του είναι εκπαιδευτής ζώων.

Η Agee, όπως έχει ονομάσει ο εκπαιδευτής το θηλυκό λευκό γίγαντα, συμπαθεί μόνο τον ίδιο και τη σύζυγό του. Το λευκό θηρίο το οποίο το εκπαιδεύουν για να συμμετέχει σε διάφορες ταινίες, βίντεο-κλιπ και τηλεοπτικά σποτ υιοθέτησαν από ένα ζωολογικό κήπο της Σουηδίας, όταν ήταν ακόμα σε πολύ μικρή ηλικία. Προτού ο ζωολογικός κήπος δεχθεί να τους παραχωρήσει την Agee πέρασαν από μία σειρά εξονυχιστικών ελέγχων ώστε να βεβαιωθούν ότι το περιβάλλον που θα μεγαλώσει θα είναι ασφαλές και ότι θα πληρεί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Τις πρώτες βδομάδες η αρκούδα ζούσε μέσα στο σπίτι μαζί τους, όταν άρχισε να μεγαλώνει αρκετά την μεταφέραν σε μία περιφραγμένη έκταση δίπλα τους στο δικό της «σπίτι». Η Agee δείχνει να ευχαριστιέται τα γυρίσματα και είναι αρκετά υπάκουη στις προσταγές του, αφού γνωρίζει ότι μετά την περιμένει ένα χορταστικό κέρασμα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της προσωπικότητά της είναι ότι είναι και αρκετά κτητική μιας και δείχνει να ζηλεύει όταν περιτριγυρίζουν τον εκπαιδευτή της γυναίκες.