Δύο δήμαρχοι στη Γαλλία πρότειναν σήμερα να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στις πόλεις τους, υπό την προϋπόθεση να είναι χριστιανοί στο θρήσκευμα, ενώ ένας εξ αυτών επικαλέστηκε την απειλή «της τρομοκρατίας» προκειμένου να δικαιολογήσει αυτήν την επιλογή.

Μπροστά στην εισροή προσφύγων στην Ευρώπη, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να υποδεχθεί 24.000 πρόσφυγες σε διάστημα 2 ετών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πόλη Ροάν (κεντροανατολικά) θα μπορούσε να «φιλοξενήσει ενδεχομένως περίπου 10 οικογένειες όμως υπό την προϋπόθεση να είναι χριστιανοί πρόσφυγες» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ιβ Νικολάν, που ανήκει στο αντιπολιτευόμενο δεξιό κόμμα Οι Ρεπουμπλικάνοι.

«Αυτό που ελπίζω είναι να μπορούμε να διασφαλίσουμε μετά βεβαιότητας ότι δεν πρόκειται για μεταμφιεσμένους τρομοκράτες. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ζητώ να είναι χριστιανοί, προκειμένου αποτελούν μια επαρκή εγγύηση» προσέθεσε ο ίδιος στο τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο France Bleu.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος του Μπελφόρ (ανατολικά) γνωστοποίησε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο η πόλη του να υποδεχθεί «οικογένειες Σύρων χριστιανών και χριστιανών από το Ιράκ».

«Δεν κάνω καμία επιλογή, επέλεξα να υποδεχθώ εκείνους που εκδιώκονται περισσότερο: όταν είσαι χριστιανός στη Συρία ή το Ιράκ, κινδυνεύεις με θάνατο» προσέθεσε ο Νταμιάν Μεσλό, στέλεχος επίσης των Ρεπουμπλικάνων.