Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Μηχανική βλάβη υπέστη μεταγωγικό αεροσκάφος στην Κολομβία με αποτέλεσμα να συντριβεί στη βόρεια επαρχία Σέζαρ και να χάσουν τη ζωή τους και οι ένδεκα άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Κολομβίας που επέβαιναν σε αυτό, ανακοίνωσε η κολομβιάνικη Πολεμική Αεροπορία.

Τα καμένα συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίστηκαν κοντά στην πόλη Αγκουστίν Κοντάτσι, στην περιοχή Λας Παλόμας, περίπου 780 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Η κολομβιάνικη ΠΑ ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι το αεροσκάφος, ένα μεταγωγικό CASA 235, υπέστη βλάβη στους κινητήρες.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος είχε κάνει λόγο για 12 νεκρούς στο δυστύχημα.

Κάνοντας λόγο για «ένα φρικτό δυστύχημα», ο πρόεδρος Σάντος εξέφρασε στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter “συλλυπητήρια στις οικογένειες” των θυμάτων του.