Η ρουμανική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άνδρες και κατάσχεσε 320 κιλά ηρωίνης, με προορισμό την Ολλανδία, η αγοραστική αξία της οποίας υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές της χώρας.

Οι διακινητές, δύο Ρουμάνοι και δύο Τούρκοι, συνελήφθησαν ύστερα από τετραετή παρακολούθηση του διεθνούς εγκληματικού κυκλώματος στο οποίο ανήκαν. Η σύλληψή τους έγινε κατά την προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα με δύο φορτηγά, στις δεξαμενές καυσίμων των οποίων είχαν κρύψει πακέτα με ηρωίνη.

«Πρόκειται για κυνηγητό τεσσάρων ετών και επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των ρουμανικών, των τουρκικών και των ουκρανικών Αρχών» δήλωσε ο Ντανιέλ Χοροντνιτσεάνου, επικεφαλής του εισαγγελικού γραφείου για την καταπολέμηση της μαφίας, DIICOT.

Τα πακέτα είχαν βουτηχτεί σε σκόνη καυτερής πιπεριάς και είχαν τυλιχθεί με καρμπόν προκειμένου να μην καταστεί δυνατός ο εντοπισμός τους από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, εξήγησε ο κ. Χοροντνιτσεάνου.

Ανέφερε ακόμη ότι τα ναρκωτικά εισήχθησαν στη Ρουμανία από την Ουκρανία και η προέλευσή τους ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, το Αφγανιστάν. Εκτιμάται πως προορίζονταν για την Ολλανδία προκειμένου να προωθηθούν από εκεί σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

(Φωτογραφία αρχείου)