Μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για περισσότερους από 120 Σύρους, που πέρασαν τη νύχτα τα σύνορα της χώρας, ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Τουρκία δε θα «κλείσει τις πόρτες της» στους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Συρία για να γλιτώσουν από τη βία.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη Συρία και κάλεσε τη Δαμασκό να δείξει μεγαλύτερη ανοχή στους πολίτες της.

Συνολικά 122 Σύροι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά διέσχισαν τα σύνορα με την Τουρκία χθες το βράδυ και σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, φιλοξενούνται σε σκηνές που έχει στήσει η Ερυθρά Ημισέληνος στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας.

Αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι περίπου 420 άνθρωποι από τη Συρία έχουν διασχίσει τα σύνορα από τότε που άρχισαν οι αιματηρές διαδηλώσεις, τον Μάρτιο.

Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες στις οποίες εμφανίζονται τραυματίες να μεταφέρονται σε νοσοκομεία της νότιας Τουρκίας.