Να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζίν Ελ Αμπίντιν Μπεν Άλι και άλλων 120 Τυνήσιων ζήτησε από τις τράπεζες η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Alrroya al-Iqtissadia».

Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο της Κεντρικής Τράπεζας το οποίο διευκρινίζει πως ζητήθηκε από τις τοπικές και τις διεθνείς τράπεζες που λειτουργούν στα ΗΑΕ, αλλά και σε επενδυτικές εταιρίες, να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη καταθέσεων και να τις παγώσουν.

Οι αρχές της Τυνησίας έχουν ζητήσει από πολλές χώρες να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία του Μπεν Άλι, ο οποίος στα 23 χρόνια της προεδρίας του συγκέντρωσε τεράστια περιουσία και διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό.

Η Τύνιδα ανακοίνωσε στις 3 Ιουνίου πως ο Μπελ Άλι και η σύζυγός του που διέφυγαν στη Σαουδική Αραβία, θα δικαστούν ερήμην, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, για δύο από τις κατηγορίες που τους βαραίνουν, οι οποίες αφορούν την κατοχή όπλων και ναρκωτικών και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στο προεδρικό μέγαρο.

Σύμφωνα με το τυνησιακό υπουργείο Δικαιοσύνης, συνολικά διαξάγονται 88 δικαστικές έρευνες για το ζεύγος Μπεν Αλι, την οικογένεια του πρώην προέδρου, πρώην υπουργούς και ανώτατους αξιωματούχους.