Ένας διαδηλωτής έπεσε σήμερα νεκρός στην πόλη Χομς, στο κέντρο της Συρίας, από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας την ώρα που προσπαθούσαν να διαλύσουν μία αντικυβερνητική διαδήλωση.

«Υπήρξε ένας νεκρός στη Χομς όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν μία από τις διαδηλώσεις» δήλωσε ένας ακτιβιστής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Ο νεκρός ονομάζεται Φουάντ Ραζάμπ και είναι 40 ετών. Χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι», διευκρίνισε.

Επιπλέον στη Ντεράα οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τους αντικαθεστωτικούς, όπως επεσήμαναν οι ακτιβιστές.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα με αυτόματα όπλα στη Ντεράα για να διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μετά την προσευχή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ακτιβιστής.

Εξάλλου ο συριακός στρατός αποσύρθηκε από τη Μπανιάς, πόλη στην οποία είχε εισβάλει το Σάββατο, όπως δήλωσε σήμερα ο σύρος υπουργός Πληροφοριών Αντνάν Μαχμούντ σε συνέντευξη Τύπου.

«Αφού βεβαιώθηκαν ότι αποκαταστάθηκε η ασφάλεια, οι μεραρχίες του στρατού έχουν αρχίσει να αποσύρονται σταδιακά από τη Μπανιάς και τα περίχωρα της», πρόσθεσε ο υπουργός.

Εξάλλου οι μεραρχίες του στρατού που είχαν αναπτυχθεί στη Ντεράα και την επαρχία έχουν ολοκληρώσει την αποχώρησή τους από αυτές τις περιοχές, επεσήμανε ο Μαχμούντ.

«Η ζωή άρχισε να επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς σε όλες αυτές τις επαρχίες», υπογράμμισε.