Τα μεγαλύτερα σε διάρκεια 40 λεπτά της μέχρι τώρα ζωής του ομολόγησε ότι έζησε όσο διαρκούσε η επιχείρηση «Τζερόνιμο» για την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι μετά την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν παρουσιάζεται τώρα η ευκαιρία για να δοθεί το «τελειωτικό κτύπημα» και στην Αλ Κάϊντα.

Όπως επεσήμανε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στην εκπομπή «60 Λεπτά» του δικτύου CBS, ο θάνατος του ηγέτη της και τα έγγραφα και οι σκληροί δίσκοι που κατάσχεσαν οι κομάντο των ΗΠΑ από το καταφύγιό του φέρνουν την Αλ Κάϊντα σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση. Την ώρα της εκτέλεσης του Λάντεν, όπως είπε, οι υπολογιστές στο κρησφύγετό του ήταν ανοιχτοί.

Σε ερώτημα ενός εκ των τριών παρουσιαστών της εκπομπής αν θεωρεί ότι έγινε το σωστό από πλευράς των Αμερικανών στρατιωτών καθώς ο Λάντεν ήταν άοπλος, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε χαρακτηριστικά ότι όποιος προβληματίζεται για το αν έπρεπε να εξοντωθεί ο Οσάμα μπιν Λάντεν, θα «πρέπει να πάει να τον κοιτάξει γιατρός». Σε ότι δε αφορά τον ίδιο, δήλωσε ότι δεν έχασε και τον ύπνο του  εξαιτίας του θανάτου του καθώς είναι πεπεισμένος ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη.