Βάρβαρα δολοφονημένες βρέθηκαν πέντε γυναίκες στο μεξικανικό θέρετρο Ακαπούλκο. Οι ημίγυμνες και δεμένες σοροί δύο γυναικών και ενός 14χρονου κοριτσιού ανακαλύφθηκαν στο ινστιτούτο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Οι λαιμοί και των τριών ήταν κομμένοι. Αστυνομικοί βρήκαν αργότερα τα πτώματα άλλων δύο γυναικών πεταμένα στους δρόμους. Μεξικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δούλευαν για το ινστιτούτο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για τα κίνητρα του ή των δραστών.

Σημειώνεται ότι το Ακαπούλκο, το οποίο είχε αποκτήσει φήμη την δεκαετία του 1960 ως πολυτελές καταφύγιο αστέρων του Χόλιγουντ, αντιμετωπίζει ένα κύμα βίας που αποδίδεται στις συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά και μάχονται για τον έλεγχο των οδών διαμετακομιδής τους, ωθώντας τις αρχές των ΗΠΑ να προειδοποιήσουν τους τουρίστες να αποφεύγουν το κέντρο του θέρετρου.

Μεξικάνοι αξιωματούχοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις συνέπειες της βίας στον τουρισμό, έναν από τους κυριότερους τομείς της οικονομίας που εισφέρουν ξένο συνάλλαγμα, ενώ τονίζουν ότι ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα συνεχίζει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.