To Iράν συνέλαβε αρκετά μέλη κουρδικής οργάνωσης στην επαρχία του Κουρδιστάν μετά από αρκετές επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες κατά των Κούρδων στην απομακρυσμένη αυτή ιρανική επαρχία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA.

Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι συνελήφθησαν τουλάχιστον οκτώ Σαλαφιστές (σουνίτες υπερσυντηρητικοί Μουσουλμάνοι) σε ένα σπίτι στην πόλη Σαναντάχ 80 χιλιόμετρα από τα σύνορα της χώρας με το Ιράκ.

«Κατασχέθηκαν και πολλά όπλα και εκρηκτικά» από το σπίτι αυτό, σύμφωνα με το IRNA. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες έξι μέλη των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις στο Κουρδιστάν τις δύο τελευταίες εβδομάδες, όπως αναφέρουν εγχώρια ΜΜΕ.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων κατά των δυνάμεων ασφαλείας αλλά σύμφωνα με τον ιρανό υφυπουργό Εσωτερικών Αλί Αμπτολαχί οι επιθέσεις έγιναν από μέλη της οργάνωσης PJAK, η οποία θεωρείται παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Η οργάνωση PJAK μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων αυτών.