Οι επτά Κουβανοί διαφωνούντες, που έφτασαν σήμερα στη Μαδρίτη, έβγαλαν μια ανακοίνωσή σύμφωνα με την οποία εκτιμούν ότι η απελευθέρωσή τους θα σημάνει την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για το μέλλον της Κούβας.

Η ανακοίνωσή τους διαβάστηκε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης από τον Κουβανό δημοσιογράφο Χούλιο Σεζάρ Γκάλβεζ.

«Ελπίζουμε ότι αυτοί που παραμένουν στην Κούβα θα χαρούν την ίδια ελευθερία με εμάς», συνέχισε ο Γκάλβεζ αναφερόμενος στους Κουβανούς πολιτικούς κρατούμενους, ενώ υπογράμμισε «τη σημαντική συμμετοχή της κουβανικής εκκλησίας» στην απελευθέρωσή τους.

Οι ΗΠΑ συνεχάρησαν σήμερα την Ισπανία και την καθολική εκκλησία της Κούβας μετά την απελευθέρωση των επτά πολιτικών κρατούμενων ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη χαρακτήρισε ως «ένα θετικό γεγονός».

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ζητούν την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων. Ωστόσο, είναι ένα θετικό γεγονός που ελπίζουμε ότι θα σημάνει μία πρόοδο προς το μεγαλύτερο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών στην Κούβα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου Φίλιπ Κρόλεϊ.

Εν τω μεταξύ, το αεροπλάνο που μετέφερε τον έβδομο πολιτικό κρατούμενο από την Κούβα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών.