Ενημέρωση για τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη έκανε πριν από λίγο από το αμερικανικό Πεντάγωνο ο ναύαρχος Γουίλιαμ Κόρτνει.

Επιβεβαίωσε λοιπόν τις βολές των 110 πυραύλων Τόμαχοκ και δήλωσε ότι έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στις στρατιωτικές δυνάμεις του Καντάφι.

Από το καθεστώς Καντάφι δεν έχει υπάρξει περαιτέρω στρατιωτική δραστηριότητα, ενώ έχει υπάρξει σημαντική μείωση της χρήσης των ραντάρ εποπτείας από το λιβυκό καθεστώς.

«Έχουμε τη δυνατότητα να διατάξουμε περαιτέρω χτυπήματα» αν υπάρξει τέτοια ανάγκη τόνισε ο Γουίλιαμ Κόρτνει.

«Η Βεγγάζη δεν είναι απόλυτα ασφαλής σε ό,τι αφορά την επίθεση εναντίον της αλλά έχουμε καταφέρει να υπάρξει αρκετή απομόνωση των δυνάμεων αυτών. Πάμε σε μια πιο συνεκτική και επίμονη αεροπορική παρουσία προκειμένου να υπάρξει πιο αποτελεσματική εφαρμογή της ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού. Πρόκειται για μια σχεδιασμένη προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει πλήρης επιβολή του Συμβουλίου Ασφαλείας και πλέον έχουμε και τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων, όπως Ισπανίας και Δανίας.

Δεν γνωρίζουμε ωστόσο πότε θα είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε άλλες δράσεις αλλά είμαστε προσηλωμένοι προκειμένου να διατηρήσουμε τις συνθήκες και τους όρους ώστε οι συμμαχικές δυνάμεις να μπορούν να επιβάλλουν τη ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού» κατέληξε ο Κόρτνει.