Ρώσοι αστυνομικοί οπλισμένοι με πολυβόλα πραγματοποίησαν έφοδο σήμερα στα γραφεία της Ιnteko, της κτηματομεσιτικής εταιρίας που ανήκει στη δισεκατομμυριούχο σύζυγο του πρώην δημάρχου της Μόσχας, η οποία έχει δημιουργήσει αυτοκρατορία στον κατασκευαστικό τομέα.

Οι ένοπλοι αστυνομικοί των Omon, των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, πραγματοποίησαν την έφοδο στα γραφεία της Ιnteko αποκλείοντας όλες τις εισόδους και εξόδους.

«Όλοι οι εργαζόμενοι στη Inteko είναι συγκεντρωμένοι σε ένα δωμάτιο. Δεν μάς εξηγούν τι συμβαίνει», δήλωσε ένας από τους εργαζομένους της εταιρίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Finans, η περιουσία της Γελένα Μπατουρίνα, συζύγου του πρώην δημάρχου της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ, ο οποίος παύθηκε από τη θέση του στα τέλη του περασμένου έτους ύστερα από δημόσια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανέρχεται σε 13 δισεκατομμύρια ρούβλια (1,1 δισ. δολάρια).

Η έφοδος στην Inteko συνδέεται με μια έρευνα σχετικά με υποψίες για υπεξαίρεση 13 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (443 δισ. δολάρια), δήλωσε η Ιρίνα Ντουντουκίνα, εκπρόσωπος της επιτροπής έρευνας του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.