«Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν να λήξουν τον πόλεμο στη Γάζα δύο εβδομάδες μετά το χτύπημα στο Ιράν» αναφέρουν ισραηλινά Μέσα.
Οι δύο ηγέτες φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να συμφώνησαν για ένα εσπευσμένο τέλος στον πόλεμο της Γάζας κατά τη διάρκεια τηλεφωνήματος αμέσως μετά το χτύπημα των ΗΠΑ στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Ντόναλντ Τραμπ και Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν πως τέσσερα αραβικά κράτη, μεταξύ των οποίων τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος θα συμμετάσχουν στη διακυβέρνηση τη Γάζα αντί της Χαμάς. Οι ηγέτες της παλαιστινιακής οργάνωσης θα εξοριστούν και όλοι οι όμηροι θα απελευθερωθούν, σύμφωνα με πηγές με γνώση των συνομιλιών.
Παραμένει άγνωστο πώς θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη συμφωνία στην πράξη, με τη Χαμάς να αρνείται να φύγει από την περιοχή και τα αραβικά κράτη να έχουν αρνηθεί και στο παρελθόν να αναλάβουν την ευθύνη διακυβέρνησης της περιοχής. Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου είχαν την εν λόγω συζήτηση μια ημέρα μετά τον αμερικανικό βομβαρδισμό στο Ιράν. Στην τηλεφωνική επικοινωνία συμμετείχαν ακόμα ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και ο υπουργός Στρατηγικών Σχέσεων Ρον Ντερμέρ.
Η συμφωνία προβλέπει ακόμα, όσοι Παλαιστίνιοι επιθυμούν να φύγουν από τη Γάζα να πάνε σε κράτη που δεν κατονομάζονται με τη Σαουδική Αραβία και τη Συρία να αποκαθιστούν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ. Σε αντάλλαγμα το Ισραήλ δεσμεύεται να στηρίξει μια μελλοντική λύση δύο κρατών υπό τον όρο η παλαιστινιακή αρχή να φέρει μεταρρυθμίσεις. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν την κυριαρχία του Ισραήλ σε κομμάτια της Δυτικής Όχθης.