Κάλυψη Σαρκοζί στη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών

«Θα συνεχίσει την αποστολή της», λέει εκπρόσωπος της κυβέρνησης


ΚΟΣΜΟΣ
11:37
08/02/2011
Κάλυψη Σαρκοζί στη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών
loading

Παρότι βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά τις αποκαλύψεις για τις διακοπές της στην Τυνησία, η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Αλιό-Μαρί απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί και μπορεί να συνεχίσει την αποστολή της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η Μισέλ Αλιό-Μαρί δέχεται εδώ και δυο εβδομάδες πιέσεις να παραιτηθεί επειδή χρησιμοποίησε δυο φορές το ιδιωτικό αεροσκάφος ενός Τυνήσιου επιχειρηματία, φίλου της οικογένειας Μπεν Αλι, του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας, στη διάρκεια διακοπών της στα τέλη του 2010 στην Τυνησία.

«Η Μισέλ Αλιό-Μαρί έδωσε εξηγήσεις, είπε ότι δεν θα έκανε πάλι κάτι τέτοιο και παραδέχθηκε το λάθος της», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έδωσε τροφή για εικασίες όσον αφορά την τύχη της υπουργού αρνούμενος να κάνει οποιδήποτε σχόλιο ενώ βρισκόταν στη Βαρσοβία για μια διάσκεψη κορυφής Πολωνίας-Γερμανίας-Γαλλίας. Ο Σαρκοζί θα κάνει δηλώσεις για το ζήτημα αυτό προς το τέλος της εβδομάδας.

Χθες το βράδυ, το περιβάλλον της Αλιό-Μαρί διέψευσε πληροφορία που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα πολωνικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία αποφασίσθηκε η αποπομπή της υπουργού στη διάρκεια της επισκεψης της γαλλικής αντιπροσωπείας στη Βαρσοβία.

«Διαψεύδουμε επισήμως την εντελώς αβάσιμη και γελοία πληροφορία αυτή, η οποία δημοσιεύθηκε σε πολωνική ιστοσελίδα και αναπαρήχθη από γαλλικές ιστοσελίδες», δήλωσε ο Γκιγιόμ Ντιντιέ, σύμβουλος επικοινωνίας της Μισέλ Αλιό-Μαρί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει