Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός, Άχμαντ Σαφίκ, ζήτησε συγγνώμη για τη βία στο κέντρο του Καΐρου, η οποία, σύμφωνα με τους διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, υποκινήθηκε από την κυβέρνηση.

Ο Σαφίκ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις και επέμεινε ότι κανένα από τα επεισόδια δεν ενορχηστρώθηκε από το κράτος. Επίσης προσέθεσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα σε βάθος, τα αποτελέσματα της οποίας θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Σημείωσε επίσης ότι δεν έχει στη διάθεσή του αρκετούς αστυνομικούς για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη χώρα, μετά τις βίαιες συμπλοκές στο κέντρο του Καΐρου μεταξύ υποστηρικτών του Μουμπάρακ και αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Παράλληλα ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Διώρυγα του Σουέζ λειτουργεί κανονικά και ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε διακοπή «θα έρθει σε επαφή με αυτούς που διαχειρίζονται» τη διώρυγα.Οι τράπεζες της χώρας οι οποίες έχουν κλείσει από την περασμένη εβδομάδα θα ξανανοίξουν την Κυριακή, προσέθεσε.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της Αιγύπτου εξέδωσε ταξιδιωτική απαγόρευση για ορισμένους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης καθώς και για έναν πρώην αξιωματούχο του κυβερνώντος κόμματος, και πάγωσε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.