Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 άλλοι τραυματίστηκαν σε πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, ύστερα από έντονες αναταράξεις.

Το Boeing 777-300ER με προορισμό τη Σιγκαπούρη εκτράπηκε προς Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το BBC.

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, όπως ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Η Singapore Airlines εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεκρού», σημείωσε.

Οι Αρχές της Ταϊλάνδης έστειλαν ασθενοφόρα και ομάδες έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη στην πτήση.

Οι αναταράξεις είναι κάτι συνηθισμένο στις πτήσεις, ωστόσο σοβαρά περιστατικά όπως αυτό είναι σπάνια. Σύμφωνα με το BBC, μερικές φορές μπορεί να προβλεφθεί μια τέτοια κατάσταση και είναι γνωστό ότι οι πιλότοι επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ασυρμάτου για να δώσουν προειδοποιήσεις, μπορεί όμως οι αναταράξεις να εμφανιστούν από το πουθενά. Αν και πρόκειται για ένα καιρικό φαινόμενο, μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Η ανακοίνωση της Singapore Airlines

Σε ανακοίνωσή της η Singapore Airlines αναφέρει:

«Η πτήση #SQ321 της Singapore Airlines, που εκτελούσε δρομολόγιο από Λονδίνο (Heathrow) προς Σιγκαπούρη στις 20 Μαΐου 2024, παρουσίασε σοβαρές αναταράξεις κατά τη διαδρομή. Το αεροσκάφος εκτράπηκε προς Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα στις 21 Μαΐου 2024.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες και ένας νεκρός στο Boeing 777-300ER.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος.

Η Singapore Airlines εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού.

Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές στην Ταϊλάνδη για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας και στέλνουμε μια ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαστεί».

Singapore Airlines flight #SQ321, operating from London (Heathrow) to Singapore on 20 May 2024, encountered severe…

Posted by Singapore Airlines on Tuesday, May 21, 2024