Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στις πόλεις Μικολάιφ και Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον ένας έφηβος, τραυματίστηκαν όταν η Ρωσία έπληξε τη Χερσώνα, ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης μέσω της εφαρμογής Telegram. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, χτυπήθηκαν κατοικίες και ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Άλλο πυραυλικό πλήγμα προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά σε ένα συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων στο Μικολάιφ, όπου τραυματίστηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανακοίνωσε η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών.

Η Ρωσία αρνείται ότι βάζει στο στόχαστρο αμάχους, όμως χιλιάδες έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί στους 27 μήνες του πολέμου στην Ουκρανία.

Στον έλεγχο των ρώσικων δυνάμεων τρείς οικισμοί

Οι ρωσικές δυνάμεις πήραν υπό τον έλεγχό τους δύο ακόμα οικισμούς στην ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου και έναν στην περιοχή της Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το Χλίμποκε και το Λουκιάντσι στο Χάρκοβο και το Ρομπότινε στην Ζαπορίζια, σύμφωνα με το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ