Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από δικαστική αίθουσα ενός δικαστηρίου της πόλης της Νέας Υόρκης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε αρχικά τον άνδρα να πετάει φυλλάδια στον αέρα και μετά τον είδε να περιλούζεται από ένα μπιτόνι και να βάζει φωτιά στον εαυτό. «Σε εκείνο το σημείο σκέφτηκα: “Ωχ Χριστέ μου, τι πρόκειται να δουν τα μάτια μου;”» αφηγήθηκε ο μάρτυρας στο Reuters.

Ο μάρτυρας, που αρνήθηκε να δώσει το επίθετό του, είπε ότι ο άνδρας ήταν τυλιγμένος στις φλόγες για αρκετά λεπτά. «Βλέπω μπροστά μου έναν εντελώς απανθρακωμένο άνθρωπο», είπε ένας δημοσιογράφος του CNN σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Ένας αξιωματούχος έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης είπε ότι ένα άτομο μεταφέρθηκε με φορείο σε νοσοκομείο αφού προφανώς αυτοπυρπολήθηκε. Η αιτία του συμβάντος δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.

Άλλοι μάρτυρες είπαν ότι ο άνδρας φαινόταν ήρεμος προτού αρχίσει να περιλούζεται με υγρό.

«Είναι δύσκολο να το συλλάβει αυτό ανθρώπινος νους», τόνισε στο Reuters ένας άλλος μάρτυρας, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το όνομά του.

Εκπρόσωποι της πυροσβεστικής και της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, καθώς και του γραφείου του δημάρχου, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι, για να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή, σύμφωνα με δημοσιογράφους του CNN, που βρίσκονται στο σημείο και αναφέρουν ότι στον χώρο υπάρχει η μυρωδιά καπνού και καμένης ανθρώπινης σάρκας.

Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρίσκεται ήδη υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, δεδομένης της καθημερινής παρουσίας του πρώην προέδρου τις τελευταίες μέρες στη δικαστική αίθουσα.