Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τον μακελάρη του Σίδνεϋ που σκότωσε έξι ανθρώπους πριν πέσει κι εκείνος νεκρός από πυρά αστυνομικών μέσα σε εμπορικό κέντρο.

Kάμερα ασφαλείας εντόπισε τον 40χρονο Joel Cauchi να μπαίνει σε κινέζικο εστιατόριο. Φορά αθλητικά ρούχα και έχει έναν σάκο στην πλάτη. Προσπαθεί να παραγγείλει αλλά δεν έχει αρκετά λεφτά. Έμεινε στο εστιατόριο 50 λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε.

Άλλη κάμερα ασφαλείας τον δείχνει να επιστρέφει στο εμπορικό κέντρο τρικλίζοντας.

Τρεις ώρες αργότερα μαχαίρωνε αδιακρίτως όποιον έβρισκε μπροστά του.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδινε την εικόνα ενός συνηθισμένου νεαρού. Πόζαρε χαμογελαστός στον φακό. Φωτογραφιζόταν με την σανίδα του σερφ στην παραλία. Η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ σκοτεινή.

Σύμφωνα με τις αρχές, το τελευταίο διάστημα ο Cauchi ζούσε πότε στο αυτοκίνητο του και πότε σε έναν αποθηκευτικό χώρο που είχε νοικιάσει. Η οικογένεια του λέει πως έπασχε από σχιζοφρένεια. Είχε εμμονή με τα μαχαίρια. Κάτι που φαινόταν και από τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αυτή που έκανε όταν πήγε σε ένα ειδικό κατάστημα για να του ακονίσουν δυο μαχαίρια.

Ήταν γνωστός στην αστυνομία από την παρουσία του σε σελίδες με συνοδούς κυριών. Οι Αρχές τώρα κάνουν φύλλο και φτερό την ζωή του, προσπαθώντας να διαπιστώσουν τι τον οδήγησε στο μακελειό. Λένε πως δεν κρύβεται τρομοκρατία ή κάποια ιδεολογία πίσω από την πράξη του.

Η αστυνομικός Amy Scott αναδείχτηκε σε πρόσωπο της ημέρας. Ήταν εκείνη που έτρεξε προς το μέρος του και τον πυροβόλησε σώζοντας δεκάδες ανθρώπους ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να τον κρατήσει στη ζωή.