Ένας δημοσιογράφος που εργάζεται για το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT τραυματίστηκε σοβαρά και ένας ακόμη τραυματίστηκε ελαφρά σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η διοίκηση του τηλεοπτικού δικτύου, υποστηρίζοντας ότι η δημοσιογραφική ομάδα έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης.

«Ένα όχημα μιας ομάδας του TRT Arabi που ετοιμαζόταν να συνδεθεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από τον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ έγινε στόχος βομβαρδισμού του ισραηλινού στρατού. Ο Σαμί Σαχάντα, ο οποίος εργάζεται ως ανεξάρτητος εικονολήπτης, τραυματίστηκε σοβαρά», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο δημοσιογράφος «έχασε το ένα του πόδι και αυτή τη στιγμή χειρουργείται», τόνισε ο γενικός διευθυντής του TRT, Ζαχίντ Σομπάτσι με ανάρτηση στο X, καταδικάζοντας την «ισραηλινή βαρβαρότητα».

Σύμφωνα με το TRT, άλλοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν σε αυτόν τον προσφυγικό καταυλισμό στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με βάση τον απολογισμό της Επιτροπής Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ), οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον 95 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, 90 από τους οποίους είναι Παλαιστίνιοι. Τουλάχιστον άλλοι 16 τραυματίστηκαν.