Ένας πολίτης εγκατέλειψε δύο μεγάλους τριθέσιους καναπέδες σε ένα οικόπεδο, στην άκρη του δρόμου, αντί να τους πετάξει κανονικά. Αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε σίγουρα.

Η τοπική αστυνομία της Romano di Lombardia στο Μπέργκαμο της Ιταλίας έστησε «ειδική επιχείρηση», ώστε να μαζέψει τους καναπέδες και να τους επιστρέψει στον κήπο του σπιτιού του, μαζί με ένα τσουχτερό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Μάλιστα, αποφάσισε να φτιάξει και ένα σχετικό βίντεο με μουσική επένδυση το τραγούδι «The lion sleeps tonight» και το ειρωνικό σχόλιο: «Χάσατε κάτι; Η αστυνομία το βρίσκει και σας το επιστρέφει. Πάντα στην υπηρεσία των πολιτών».

Οι εικόνες έγιναν viral με τους χρήστες να κάνουν λόγο για ένα «αριστούργημα».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η τοπική αστυνομία της πόλης στην περιοχή του Κάτω Μπέργκαμο «επιστρέφει» στους ιδιοκτήτες της εγκαταλελειμμένα σκουπίδια, στην προκειμένη περίπτωση ακόμα και καναπέδες: ο τελευταίος που βρέθηκε στο στόχαστρό της ήταν ένας πολίτης που κατάγεται από το Ρίμινι αλλά ζει στο Ρομάνο, ο οποίος είχε αφήσει τους καναπέδες σε μια προαστιακή περιοχή της πόλης. Ο άνδρας δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι τους άφησε στο σημείο «προσωρινά» και στη συνέχεια θα επέστρεφε για να τους παραλάβει.

Από τις κάμερες παρακολούθησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ιδιοκτήτη του φορτηγού με το οποίο μεταφέρθηκαν οι καναπέδες και στη συνέχεια τον ιδιοκτήτη των καναπέδων, ο οποίος είχε δανειστεί το φορτηγό.

Χρησιμοποιώντας ένα όχημα της Geco, της εταιρείας που αναλαμβάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, οι δύο καναπέδες ανακτήθηκαν και παραδόθηκαν απευθείας στο σπίτι του νόμιμου ιδιοκτήτη τους.